Liftingul cu fire resorbabile o alternativa la liftingul chirurgical

Vreau sa va povestesc astazi despre o metoda moderna ce se poate realiza in cadrul clinicii UltraEstetic. Liftingul facial cu fire este un tip de tratament minim invaziv care are rolul de a repozitiona elementele fetei afectate de procesul de imbatranire: ridica pometii si obrajii, corecteaza santurile nazolabiale si ridurile marioneta, recontureaza mandibula.

Se realizeaza cu ajutorul unor fire resorbabile (polidioxanona si policaprolactona) care se introduc sub piele cu ajutorul unor canule sau ace atraumatice.

Metoda este valoroasa in cazul ambelor sexe, se adreseaza persoanelor care nu doresc sa se supuna unui lifting facial chirurgical, pentru a obtine un aspect mai tanar si care urmaresc modificari  subtile, cu aspect natural. Are aplicatii si in alte situatii decat liftingul facial cu rezultate excelente: cearcane, exces de piele pe pleoape, riduri, piele subtire, liftingul sprancenelor, vergeturi, hiperpigmentari, etc.

lifting-fire-resorbabile-luxe-face-UltraEstetic

Pentru lifting, in functie de particularitatile fiecarui caz, medicul stabileste directiile in care trebuie ascensionate tesuturile si tipul de fire necesare acestui lucru. Firele care se folosesc cu scopul de a ridica tesuturile au pe lungimea lor dintisori (fire COG) sau conuri care agata tesuturile si le fixeaza in pozitia dorita. Efectul de lifting este imediat si se va imbunatati in urmatoarele luni deoarece atata timp cat firele se afla in tesuturi vor stimula procesul de sinteza a colagenului si elastinei. In afara de firele cu dintisori exista si fire al caror rol nu este liftingul ci pura reparare tisulara prin stimularea colagenosintezei si a procesului de neovascularizatie la nivelul pielii. Firele cu rol de reparare tisulara se introduc superficial, imediat sub piele, in aceeasi sedinta cu firele de lifting si au rol in retractia excesului de piele.

Practic in urma unui tratament cu fire resorbabile se obtine atat un efect de lifting dar si unul de regenerare, strangere si intinerire a pielii datorita acestei sinteze de colagen nou.

Cele 2 parti ale tratamentului, liftingul si regenerarea au un efect sinergic si trebuie tinut cont ca liftingul nu va fi la fel de eficient si durabil in timp fara partea regenerativa a tratamentului. In functie de efectele dorite se poate face doar tratamentul de regenerare sau se combina regenerarea cu liftingul dar nu se indica niciodata liftingul fara regenerare.

lifting-fire-resorbabile

Efectul de regenerare poate fi util in multiple situatii:

  • revitalizarea pielii fetei, gatului si decolteului
  • atenuarea ridurilor fine din zona ochilor sau de deasupra buzei superioare (efect botox-like dar fara injectare de botox pentru a elimina riscurile asociate injectarii botoxului in aceste zone foarte delicate)
  • atenuarea cearcanelor la persoanele cu piele foarte subtire in jurul ochilor (unde injectarea de acid hialuronic ar produce un efect inestetic deoarece acidul hialuronic s-ar vedea prin transparenta pielii- efect Tyndal).
  • reconturarea si eversia marginilor buzelor la persoanele care nu doresc volum suplimentar al buzelor
  • atenuarea ridurilor de pe frunte la persoanele care nu tolereaza injectarea de toxina botulinica

Liftingul facial cu fire resorbabile se efectueaza sub anestezie locala si dureaza 1-2 ore in functie de particularitatile si cerintele fiecarui caz. Nu este necesara internarea.

Dupa tratament pot aparea mici vanatai, exista inflamatie in special in zonele pe unde se introduc firele de lifting (zona temporala si dupa urechi) si fata este usor dureroasa. Aceste fenomene sunt tranzitorii si dispar de obicei in cateva zile. Pentru a evita aparitia vanatailor se recomanda evitarea administrarii de Aspirina cu minim 2 saptamani inainte de tratament.

Pacientul isi poate relua activitatile sociale dupa 2-3 zile.

Ca precautii post tratament se recomanda dormitul cu fata in sus si evitarea oricaror traumatisme la nivelul fetei (inclusiv masajul) timp de aproximativ 4-6 saptamani pana cand firele de lifting se integreaza in tesuturi si scade riscul de alunecare a tesuturilor de pe gherutele firelor. Sportul este interzis timp de aproximativ 2 saptamani.

Efectul de producere a colagenului nou incepe sa fie vizibil la aproximativ 6 saptamani dupa tratament cand se constata ca pielea devine mai ferma, mai luminoasa, cu mai putine riduri fine. Pentru stimularea suplimentara a acestui proces se recomanda repetarea fazei regenerative a tratamentului la 3-6 luni dupa lifting.

Efectele tratamentului complet (lifting plus regenerare urmat  doar de regenerare) dureaza 1-2 ani in functie de capacitatea de sinteza a colagenului specifica fiecarei persoane in parte. Dupa acest interval este necesara introducerea altor fire de lifting pentru mentinerea rezultatului. Persoanele in varsta au capacitate regenerativa mai mica decat cele mai tinere iar efectele nu vor fi atat de importante. Scaderea treptata a efectului liftingului nu trebuie vazuta ca un esec al metodei ci este vorba despre un tratament cu efect temporar, la fel ca botoxul sau injectarea de acid hialuronic.

Tratamentele cu fire resorbabile sunt perfect compatibile cu alte tratamente neinvazive de genul botox, acid hialuronic, peeling, microneedling si impreuna reusesc sa furnizeze rezultate frumoase, care pot fi intretinute relativ usor si care amana efectuarea liftingurilor faciale chirurgicale pentru multi ani.

dr-angela-petre-chirurgie-plastica-clinica-ultraestetic

Dr. Angela Petre – Medic Specialist in chirurgia plastica – microchirurgie reconstructiva, cu interes deosebit in chirurgia sanului, contur corporal si reintinerirea faciala va asteapta la Clinica UltraEstetic pentru a va oferii detalii si sfaturi adecvate nevoilor voastre.

Str. Ernest Juvara nr. 35 (langa Gradina Botanica), Bucuresti

Telefon: +4 0720.790.098

Mail: info@ultraestetic.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.