#Selfie

Nu sunt sigura ca exista fotografia perfecta. Intotdeauna este loc de putina hatereala out-of-focus. Si pentru ca o fotografie poate spune o mie de cuvinte, cenzura digitala are menirea de a photoshopa realitatea dupa chipul si asemanarea nostra.

Instagram, Facebook si alte retele de socializare s-au umplut de miliarde de selfie-uri si deja au aparut topuri cu cele mai bune fotografii, cea mai buna luminina, unghiul perfect, cel mai bun selfie cu doua maini, cele mai bune selfie-uri golden hour, blue hour sau twilights. Moda selfie-urilor a luat-o razna si suntem cu totii responsabili pentru asta, cu sau fara stirea noastra.

Gabriela Simion Selfie cu Olympus OM2

Smartphone-urile moderne isi ofera sugestii de setari optimizate pentru cele mai bune fotografii posibile. Trebuie sa inveti sa contracarezi lumina neclara, sa elimini detaliile fluorescente prin neutralizarea blotz-ului. Adevaratele selfie-uri incep si se termina cu hashtag-ul #nofilter.

Gabriela Simion Selfie Alb Negru la Lugo

Asadar, cred ca un selfie bun tine foarte mult de atitudine, decorul in care este facut si trebuie sa cuprinda detalii care sa nasca interes pentru privitori. Cel mai bine este sa faci selfie-urile la lumina zilei. Lumina naturala este cel mai bun prieten al fotografiei. Pune-ti in evidenta partile bune si blureaza tot ce-i rau. Mare atentie la incadratura, totul trebuie sa para natural si cat mai putin regizat.

Gabriela Simion Selfie cu Iphone 7 Plus

In retelele de socializare nu prea este loc pentru defecte. Detaliul este totul! Un zambet ghidus iti poate aduce ploaia de like-uri, o adevarata mana cereasca pentru conturile de Instragram si Facebook.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.