Cele Mai Dragute Hosteluri din Europa

Pentru multi dintre noi, anotimpul vacantelor se confunda cu eternitatea. De multe ori calatorim pe buget si suntem nevoiti sa reducem semnificativ costurile de cazare, mai ales atunci cand optam pentru un city break, intr-un oras scump (Copenhaga, Londra, Amsterdam, Geneva sau Helsinki). Avem la dispozitie mai multe optiuni de cazare, precum Bed and Breakfasts, AirBnb sau hosteluri. Astazi vreau sa va prezint cateva dintre cele mai dragute si exclusiviste hoteluri din Europa.

Hostelurile reprezinta cea mai ieftina forma de cazare din întreaga lume. Proprietarii de hosteluri au implicat firmele de arhitectura iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Au aparut spatii de cazare ieftine, cu desing minimalist, mobilier modular si locuri colorate pentru tinerii pretentiosi. In general se merge pe ideea de spatiu comun, desfasurat pe suprafete mici, intr-un mod cat mai creativ. Facilitatiile sunt similare cu cele oferite de hoteluri. Aceste spatii mai ofera un avantaj fata de hoteluri – proximitatea fata de atractiile turistice importante din oras. Un hotel aflat intr-o zona centrala poate sa fie de cateva ori mai scump decat un hostel aflat in aceeasi zona. In acesti ani se tinde spre un numar cat mai redus de paturi in camera pentru a creste confortul.

Tinerii au la dispozitie bucatarii si living-uri comune, seifuri gratuite, uscatoare de par si facilitati de spalatorie, birouuri, prosoape, lenjerie de pat, fierbatoare electrice, WiFi gratuit in toate camerele si alte facilitati. La hostelurile care se respecta, receptia are program nonstop iar micul dejun este inclus in pret. De obicei, cu cat exista mai multe paturi intr-o asfel de camera, cu atat este mai ieftin locul de cazare. Dormitoarele comune au paturi supraetajate, dulapuri cu încuietoare si bai private.

Am alcatuit un top personal al celor mai frumoase, dragute si primitoare hosteluri din Europa. Am luat in calcul desig-ul interior, facilitatile si anumite aspecte arhitecturale ale imobilului.

1 New Lisbon Concept Hostel, Lisabona, Portugalia

poze-new-lisbon-concept-hostel-lisabona-portugalia-gabriela-simion
40-52 euro/noapte

2. Lizard Point YHA, Cornwall, Anglia

gabriela-simion-lizard-point-yha-cornwall-anglia
38-54 euro/noapte

3.Cinnamon Sally Backpackers Hostel, Riga, Letonia

cinnamon-sally-backpackers-hostel-riga-letonia
10.48$ pe noapte

4.Cohort Hostel St.Ives, Cornwall, Anglia

Cohort Hostel St.Ives, Cornwall, Anglia, Gabriela Simion
24.5$/noapte

5.Hostel ELF, Praga, Cehia

Hostel ELF, Praga, Cehia, Gabriela Simion
10.55$/noapte

6.Urban House, Copenhaga, Danemarca

Gabriela Simion Urban House, Copenhaga, Danemarca
30.62$/noapte

7.Greg and Tom Hostel, Cracovia, Polonia

Greg and Tom Hostel, Cracovia, Polonia, Gabriela Simion
Preturile pornesc de la 10.67/noapte.

8.Superbude Hotel Hostel St. Pauli, Hamburg, Germania

Superbude Hotel Hostel St. Pauli, Hamburg, Germania, Gabriela Simion
66$/noapte

9.Lucky Lake Hostel, Amsterdam, Olanda

Lucky Lake Hostel, Amsterdam, Olanda, Gabriela Simion
38,10$/noapte

10.The Lavender Circus, Budapesta, Ungaria

The Lavender Circus, Budapesta, Ungaria, Gabriela Simion
40 euro/noapte

Sursa fotografii:hostelworld.com

Industria europeana de turism speculeaza cu diabacie conceptul de „backpacking culture”. Exista un adevarat trend care sustine ideea de spatiu comun, de hub locativ. Sunt tineri care fug de rigiditatea hotelurilor, de preturile prohibitive pe care acestea le percep in zonele centrale din orasele mari. Cei care aleg aceste optiuni de cazare sunt in general mai empatici si mai sociabili, sunt tineri aflati in cautarea unor activitati comune, in cautarea povestilor de vacanta care se vor transforma peste ani in amintiri haioase. Aici totul se rezuma la schimbul de experienta cu turistii din lumea intreaga, la party-uri ad-hoc si la gasca de prieteni care se reinventeaza cu fiecare calatorie.

Hostelurile sunt ieftine, prietenoase, galagioase si vesele. Data viitoare cand pleci in vacanta, ia cu tine mai putini bani pentru cazare si lasa un loc suplimentar in bagaj, pentru ca o sa te intorci incarcata de zambete si povesti calde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.