Museum der Dinge – Vacanta La Berlin

Intotdeauna am fost fascinata de muzeele mici, de locurile cochete cladite din povesti si amintiri frumose. In Berlin, pe Oranienstraße 25, gasim un astfel de loc fascinant. Museum der Dinge Werkbund (Muzeul Lucrurilor) gazduiete o colectie impresionanta de obiecte mici si colorate pe care berlinezii le gaseu la vanzare in KaDeWe sau Hackescher Markt.

Nivea Museum der Dinge Cantar in Miniatura Museum der Dinge Museum der Dinge Berlin Poze Muzeul Lucrurilor din Berlin der Dinge

Creme, masini de scris in minuatura, sticlute de medicamente, recipiente pentru bucatarie, nasturi, stilouri, brichete de colectie, obiecte de numismatica, sapunuri, cutii de tabla pentru depozitare, lanterne, rajnite si alte mii de obiecte care au devenit niste simboluri pentru Europa de Vest, mai ales in ultimele decenii.

Poze Museum der Dinge Werkbundarchiv Obiecte Museum der Dinge Werkbundarchiv Fotografii Museum der Dinge Werkbundarchiv

Colectia muzeului se bazeaza pe arhiva Deutsche Werkbund, fondata la inceputul secolului trecut de un grup de artisti, designeri si comercianti germani. Muzeul are acum o colectie de peste 40.000 de obiecte cu valoare simbolica pentru consumerismul care a aparut dupa boom-ul econimic din anii 60-70.

Gabriela Simion der Dinge Werkbundarchiv Colectie de Sapaunuri der Dinge Werkbundarchiv

Daca te plimbi prin Kreuzberg si vrei sa faci o incursiune scurta in lumea designului industrial, der Dinge este locul ideal pentru asa ceva. Produsele care se vindeau in supermarket acum 50 de ani au intrat in cultura populara si au devenit un simbol pentru anumite generatii. Poti vedea primele variante de creme Nivea, obiecte de propaganda politica din anii 30, instrumente stiintifice, farmaceutice, radiouri Universum, elemente de design grafic din RDG sau colectii de obiecte construite din materiale refolosibile.

Sursa foto: Niculae Radu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.