Bicicletele din Tokyo

In ultimii ani, Tokyo si-a propus sa reinventeze roata si sa ofere ciclistilor o infrastructura prietenoasa. Orasul nu se poate compara inca cu Amsterdam-ul sau Copenhaga dar face pasi mari in aceasta directie. Autoritatile japoneze au promis ca pana la startul Olimpiadei din 2020, Tokyo va avea 120 de kilometri de piste de biciclete.

Biciclete Colorate in Tokyo Nikon D800 Biciclete Tokyo Parcare de Biciclte In Japonia Vacanta pe bicicleta la Tokyo

Japonia s-a confruntat cu o problema familiara tarilor puternic industrializate. Economia si-a revenit relativ repede dupa Al Doilea Război Mondial si un boom economic din anii 60 i-a propulsat in topurile mondiale, alaturi de SUA si Germania. Numarul de masini a crescut rapid iar strazile orasului au devenit rapid un mediu ostil pentru ciclisti. In anii 70 au modificat Codul Rutier si au permis ciclistilor sa circule pe trotuar, alaturi de pietoni. Masura s-a dorit temporara dar este in vigoare si astazi. Locuitorii au inceput sa inteleaga ca bicicleta nu este un pieton mai rapid si un mijloc alternativ de transport.

Poze cu Biciclete in Tokyo Noaptea pe bicicleta in Tokyo Vacanta pe biciclta in Tokyo japonezii pedaleaza in tokyo Biciclete in Tokyo Peisaj de Noapte in Shibuya

Oamenii vor face sistemul sa mearga. Japonezii sunt punctuali, muncitori, rabdatori si creativi. Exista respect in trafic pentru ca oamenii sunt educati. In Tokyo, o idee buna isi gaseste repede aplicabilitatea in viata reala.

Parcari de Biciclete Tokyo Japonia Tinuta office pe bicicleta in tokyo

De cate ori nu ti-ai dorit sa ai o viata sanatoasa? Japonezii au integrat mersul pe bicicleta ca pe o forma de a face sport in fiecare zi. Ritmul de viata este schimbat in momentul in care ai o activitate fizica regulata zilnica. Cum ei sunt perfectionisti, au transformat si mersul pe bicicleta intr-o rutina zilnica ce ajuta longevitatea.

Sexy pe BIcicleta in Tokyo Japonia Amintiri pe bicicleta din Tokyo Japonia Fotografii Nikon Biciclete in Tokyo Japonia

Fuji, Bridgestone, Kuwahara, Nishiki, Sugino sau Ikesho sant cateva firme japoneze care produc biciclete de ani buni. Shimano echipeaza bicicletele din intreaga lume inca din 1921. Parcarile subterane robotizate au aparut in mai multe zone din Tokyo, Kyoto si Yokohama in ultmii doi ani. Povestile pe doua roti sunt tot mai frumoase in aceasta parte a lumii. Atunci cand ajungeti la Tokyo inchiriati o bicicleta sau bucurati-va de privelistea oferita de japonezii care pedaleaza pentru un viitor respirabil.

Sursa foto: Radu Niculae

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.