YO COCKTAIL MASTER

Conform unui studiu al brandului austriac de siropuri de fructe YO, piața de siropuri de fructe  din România va înregistra o ascensiune în 2016 datorită conturării unui nou obicei de consum: cocktail-urile alcoolice și nonalcoolice la petreceri private sau  individual  acasă.

QP9A0018

O explicație la acest nou obicei de consum este tendință care este cunoscută în alte țări sub denumirea de „craft cocktail” și este recunoscută ca fiind un trend internațional, „rafinarea” preferințelor românilor, tendința femeilor de a consuma tot mai multe cocktail-uri, dar și interzicerea fumatului în spațiile publice din România, fapt ce va influența creșterea tendinței de consum al cocktail-urilor acasă.

QP9A0087

„Piața de consum a cocktail-urilor și implicit a siropurilor de fructe din România trece, fără îndoială, printr-o ascensiune benefică! Iar odată cu interzicerea fumatului în spațiile publice, tendința oamenilor de a organiza petreceri acasă va fi mult mai mare. De aici, va crește implicit și numărul celor care vor consuma cocktail-uri.” A declarat Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker SRL.

QP9A0084

Cercetarea realizată de YO Sirop de fructe atât online, cât și offline, pe aproximativ 300 de respondenți, arată că 52,1% dintre aceștia au răspuns că obișnuiesc să consume cocktail-uri ocazional, la petreceri.

52,1% dintre respondenți consumă cocktail-uri ocazional

Dacă până acum, românii obișnuiau să consume cocktail-uri la petreceri sau ocazii speciale, acum putem observa o ascensiune a acestui consum, precum și un trend internațional de a învăța cum se prepară un cocktail. Astfel, 79,1% dintre respondenți au afirmat că sunt dispuși să învețe să prepare cocktail-uri singuri.

QP9A0556

79,1% dintre respondenți doresc să învețe să prepare singuri cocktail-uri

Atât cercetarea realizată, cât și constatările bartender-ului Costin Gache arată că în România, femeile sunt cele care obișnuiesc să consume cel mai des cocktail-uri. În cadrul cercetării realizate de YO Sirop de fructe, 83,7% dintre respondenți au fost de sex feminin, ceea ce confirmă faptul că femeile sunt cele care consumă cocktail-uri ocazional:

„În ceea ce privește consumul de cocktail-uri în România, femeile sunt cele care consuma acest tip de băuturi mai des decât bărbații. În timp ce bărbații sunt adepți ai băuturilor long drink, în care se adaugă efectiv 2-3 băuturi, femeile preferă cocktail-urile. Diferența dintre un long drink și un cocktail constă în faptul că cel de-al doilea presupune și o tehnică de preparare.” A completat  Costin Gache, bartender și co-proprietar Interbelic Cocktail Bar.

QP9A0339

83,7 % dintre respondenți sunt de sex feminin

QP9A0083

Cercetarea realizată de YO Sirop de fructe a cuprins respondeți din toate categoriile de vârstă în măsură aproape egală: 39,3% au vârste cuprinse între 25-35 de ani, 30,7 % sunt persoane cu vârsta între 25-35 de ani, precum și 30% dintre respondenți cu vârsta peste 35 de ani. Majoritatea respondenților locuiesc în mediul urban și 67,2% dintre aceștia au studii superioare.

QP9A0563

Ce tipuri de cocktail preferă românii? Când se consumă acestea cel mai des?

Cercetarea YO Sirop de fructe arată că românii preferă cocktail-urile nonalcoolice, iar aproape în egală măsură aceștia preferă cocktailurile alcoolice sau ambele. Printre cocktail-urile enumerate de respondenți cei mai mulți au răspuns că preferă următoarele tipuri de cocktail: Mojito, Pina Colada, Cuba Libre sau Cosmopolitan. De asemenea, din cercetarea realizată de YO Sirop de fructe deducem faptul că românii au început să fie atenți la ingredientele pe care le conține un cocktail, iar 62,3% dintre aceștia consideră siropul ca fiind unul dintre cele mai importante ingrediente.

QP9A0353

45% dintre respondenți preferă cocktail-urile nonalcoolice

„Consumul de cocktail-uri în România este influențat de trei factori: momentul de consum (de exemplu, ziua de 8 martie este ziua în care se consumă cele mai multe cocktailuri din an), locul îl care se consumă (românii aleg să consume cocktail-uri mai mult atunci când se află într-o vacanță) și vremea de afară (majoritatea aleg să consume un cocktail atunci când este soare afară).” A completat Costin Gache, bartender și co-proprietar Interbelic Cocktail Bar.

QP9A0037

Cercetarea a fost lansată miercuri, 25 mai, în cadrului unui cocktail party în care invitații au putut să învețe cum se prepară un cocktail.

La eveniment au participat jurnaliști, bloggeri și persoane publice (Diana Bart, Liviu Teodorescu, Gabriela Simion, Andrei Leonte, Oana Roman, Dan Helciug, Catinca Roman, Andrei Neagu, Pitt Leffer, Cristina Șoloc).

QP9A0469

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.