Gabriela Simion Bolshoi Moscova

Teatrului Bolshoi – Moscova La Superlativ

Fetitele viseaza sa devina medici ca sa salveze lumea, avocati ca sa prinda toti raii planetei si printese….mai ales printese balerine 🙂 Eu fac parte din ultima categorie, mereu visatoare si increzatoare in lumea basmelor. Am facut gimnastica dar imi doream sa fiu balerina….din pacate eram prea inalta si nu putea sa zbor cum faceau restul fetitelor 😦

Gabriela Simion Bolshoi

Bunica mea din partea mamei era o sofisticata si ea m-a initiat in tainele teatrului, operei, operetei si baletului…ca spectator fireste, nu va imaginati prea multe. Baletul m-a fasciant mereu, ramaneam cu gura cascata si imi doream sa nu se mai termine niciodata. De-a lungul anilor am ajuns sa vad foarte multe piese vestite in Romania dar niciodata nu am avut ocazia sa vad balet rusesc, cel mai vestit in lume. In sinea mea mi-am dorit mereu sa ajung la Moscova si sa vad o piesa reala la Bolshoi, cel mai renumit teatru de balet si cu cea mai vestita scoala din lume, de acolo incepe originalul, de acolo vine fantasticul, acolo sunt oameni care plutesc pe ritmuri ametitoare.

Gabriela Simion Balsoi

Am o lista in mintea mea cu locuri si lucruri pe care vreau sa le vad si sa le fac in viata asta, Moscova a fost pe lista si acum poarta o bifa verde…’been there, done that’ si fireste un mare smiley 🙂

Gabriela Simion la Teatrul Balshoi din Moscova

Am sa revin cu o poveste amanuntita despre Moscova cat de curand dar pana atunci trebuie sa va spun despre Bolshoi, un vis devenit realitate.

Gabriela Simion Poze din Moscova

Trebuie sa va spun primul lucru despre bilete, este o nebunie toata, foarte greu de cumparat, niciodata disponibile si extrem de scumpe, cum de altfel totul este extrem de scump in Rusia….oamenii aia chiar sunt bogati….de adevaratelea 🙂 Dupa multe insistente, presiuni si pile puse in miscare am avut biletele. Urmatorul lucru pe lista a fost tinuta, nu poti sa te duci la un astfel de spectacol fara o rochie eleganta si o blana sofisticata, cu rochia m-am bifat cu blana poate data viitoare 🙂 🙂

Gabriela la Bolshoi

Am ajuns la Bolshoi, cladire superba impozabila cu siruri de oameni care intrau catre locurile lor foarte calmi si relaxati. Am ajuns in loja desemnata si am privit in jur. Eram emotionata total, anii de istorie respirau in jurul meu intr-un mod fascinat, eram deja intr-un vis.

Era seara de premiera a piesei Don Quixote si in trei acte am avut ocazia sa vad ceva cu adevarat fantastic. Costumele, scena, dansatorii, performanta, trairea, totul a fost la cel mai inalt nivel si am inteles perfect de ce toata lumea viseaza la Bolshoi.

Repetitie Bolshoi

Gabriela Simion Spectacol la Teatrul Balshoi

Astazi sunt fericita, inchid ochii si imi amintesc cum balerinele faceau sa para prin sariturile lor ca stapanesc gravitatia.

Gabriela Simion Imagini din Balsoi

Sa visam impreuna!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.