SASHIMI by Zen Sushi

Acum cateva luni va povesteam ca sunt mare iubitoare de sushi si v-am prezentat Zen Sushi Dorobanti, locul descoperit de mine in Bucuresti pentru mancare japoneza autentica.

DSC_4912

Recunosc ca desi gatesc feluri de mancare din multe tari, sushi nu era pe lista asa ca mi-am propus sa invat si asa ceva 😉 Sa comand perfect deja stiam.

DSC_4918

Saptamana trecuta am fost la Zen Sushi si dupa ce am degustat mai multe specialitati din meniu Chef Irinel Birjaru m-a introdus in tainele prepararii de sushi si sashimi.

Pana acum nu m-am simtit nesigura cu un cutit mare in mana dar cel de transat fileurile de peste era impresionant si maxim de ascutit. Am primit instructiuni exacte de cum trebuie sa operez si am fost un adevarat samurai cand am transat fileurile de ton, butterfish si somon.

DSC_4891

DSC_4923

DSC_4925

Am reusit sa pregatesc si un preparat in stilul meu, simplu, rapid si delicios (conform celor care l-au degustat) si am sa va impartasesc scurta reteta:

Ingrediente pentru 1 portie sashimi:

150 g file ton rosu proaspat feliat

1/4 castravete feliat

germeni de ridiche

2 feliute trufa

1 lingurita icre

DSC_4936

Pasii realizarii ii puteti urmari si in varianta video a retetei.

Eroare
Acest video nu există

Sper sa incercati si voi sa realizati sashimi acasa, dar intai trebuie sa testati multiplele feluri de preparate deosebit de proaspete din meniul Zen Sushi.

DSC_4928

DSC_4947

Acum ma descurc sa realizez cateva preparate pe cont propriu dar stiu ca cheia reusitei sunt produsele de cea mai buna calitate care sunt mai greu de gasit la noi in magazine. Daca aveti surse de peste si fructe de mare proaspate, sa ma anuntati si pe mine ca sunt mare amatoare.

DSC_4908

Un proiect minunat realizat in colaborare cu Monica Munteanu, Denis Radu, Pia Marina Voicu si pozele minunate The Storyalist

#doityourselfbuttheydoitbetter

#doityourselfbuttheydoitbetter

Un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.