Burger de porc cu ananas

In iarna asta sunt plina de dorinte carnivore si am inceput sa experimentez mai multe retete, un pic mai diferite de cele standart si care ma duc cu gandul la tari asiatice, unde am regasit des fructe in felul principal. M-am intors la la Copper’s Pup pentru a face cunostinta cu Chef Ionut Broasca.

img_8199

Sigur nu sunteti obisnuiti sa adaugati ingrediente dulci in felul principal, dar va asigur ca acesta reteta este exact ce va doreati in acest sezon rece. Ananasul gratinat are o textura crocanta, iar aciditatea redusa a anasului Dole Tropical Gold il face sa completeze carnea de porc, aducand burgerul intr-un echilibru delicious.

IMG_8192.JPG

Ce spuneti sa pregatim impreuna o reteta de burger cu ananas DOLE Tropical Gold Premium?

img_8071

Ingrediente pentru 2 portii:

350 g carne tocata de porc (de preferat pulpa si cu grasime)

1 ou

½ ceapa tocata

1 lingura ulei de masline

patrunjel

1 lingura de mustar

1 lingura sos de chili

1 lingură boia de ardei dulce

15 g sos de soia

sare si piper

2 rondele de ananas DOLE Tropical Gold Premium

2 chifle (faina integrala neagra cu seminte)

2 frunze salata

10 g unt

10 g parmesan

20 g maioneza

½ ceapa rondele

1 felie branza cheddar

400 grame cartofi pai

Metoda de preparare:

Intr-un bol se realieaza mixul pentru chiftea, din carnea tocata de porc, 1 ou, ½ ceapa tocata marunt, o lingura de ulei de masline, 1 lingura de mustar, 1 lingura de sos chili, e lingura de boia de ardei dulce, 15 g de sos de soia, sare si piper dupa gust. Se amesteca cu mana pana devine un mix compact. Carnea se formeaza si se lasa la frigider pentru ~1 ora inainte de prajire.

Pentru a avea un preparat savuros va recomand sa realizati prajirea pe gratar/plita incinsa bine in prealabil si unsa cu ulei de masline.

img_8103

Plasati chifteaua pe plita pentru ~4 minute pe o parte si 4 minute pe o parte, isi schimba culoare in alb si trebuie sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand este aproape gata puneti si felia de branza cheddar sa se incalzeasca peste chiftea, doar cateva secunde.

img_8090

Plasati rondelele de ananas din conserva DOLE, scurse de zeama in prealabil, pe plita. Veti putea observa o culoare naturala, aurie care se rumeneste destul de repede. Este un produs 100% natural asa ca se va realiza o caramelizare, fara adaos de zahar, la contactul cu caldura.

img_8114

Caramelizati si rondele de ceapa pentru 2 minute. La final chifla sectionata in jumatate, cu un strat subtire de unt, este indicat sa fie incalzita pe plita.

img_8124

Pentru montajul burgerului asezati ingredientele in straturi, chifla, salata, maioneza, chifteaua cu felia de branza, ananasul, plin de vitamina C, ceapa caramenlizata si capacul chiflei. Fixati burgerul cu un bat de frigarui si serviti cald cu o portie mare de cartofi prajiti.

img_8077

img_8137img_8140img_8149

Recunosc ca in acest moment deja mie imi este pofta de inca o portie de burger cu ananas Dole Tropical Gold si sunt curioasa cum o sa iti iasa tie acesta reteta.

img_8209

img_8189img_8168

Reteta din meniul Copper’s Pup

#VitaminAnanas #DoleTropicalGold

Link Dole: Dole nutrition research laboratory

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.