OMUL – NOUA HARTIE IGIENICA

Nu vrem sa reciclam nimic pe planeta asta, in schimb consumam totul in modul cel mai abuziv posibil. Din pacate, un nou material de consum este omul! Am ajuns sa ne consumam intre noi fara nicio mila sau rusine. Si unii dintre noi chiar ii folosesc pe altii pe post de hartie igienica!

Nu mai exista in ziua de azi nici un pic de respect sau educatie, toti isi dau arama pe fata la scurt timp dupa ce a intrat in viata ta. Iar noua generatie este un fel de material nereciclabil, iar atitudinea lor catre generatile trecute este de unica folosita.

Stiu ca o sa spuneti ca am luat-o razna, dar – sincer – senzatia aceasta o am de cate ori privesc in jurul meu. De la canalele de stiri care prezinta milioane de victime in atentatele care au loc peste tot in lume, pana la retelele de socializare care dezumanizeaza totul instantaneu. Incep sa cred ca pisicutele (catsofinstagram) au mai multa valoare in lume decat omul, mai multa valoare si pentru alti oameni, pentru ca noi intre noi nu ne mai pretuim deloc…

Ma intreb cum ar fi daca am ajunge, ca urmare a unui cataclism universal, sa traim fiecare singur, izolat de ceilalti oameni. Cum ar fi ca toata viata sa nu mai poti vorbi cu nimeni, sa nu mai fie nimeni care sa iti spuna o vorba buna, sa te imbratiseze cand esti trist, sa fie acolo pentru tine. Sa fii singur, doar tu cu tine. Sa vorbesti doar in sinea ta. Si sa nu fie nimeni care sa te auda. Ca Micul Print pe steaua lui.

IMG_0493.jpg

Sa nu mai existe retele de socializare si tehnologie avansata. Sa o iei de la zero. Sa iti schimbi total prioritatile si viata. Si sa fii singur-singur. Poate atunci si numai atunci am incepe sa cautam oamenii, pentru a-i readuce in viata noastra nu pentru ai consuma pana la epuizare.

Si poate, doar poate, atunci am intelege cu adevarat valoarea omului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.