Gabriela Simion F64 Curs Canon - notiuni introductive

Curs Foto Canon la F64

Intotdeauna mi-au placut aparatele de fotografiat. La inceputul aniilor 90 aveam un Zenit 11. Il luam cu mine des, prin vacante, pe la petreceri, picnic-uri de weekend sau pur si simplu cand venea primavara si voiam sa surprind zambetul soarelului in eternitate. Fotografiile mi-au luminat zilele ploioase si au facut din cele mai frumoase momente din viata mea niste amintiri nepieritoare. Imi aduc si acum aminte momentele in care ma duceam sa developez filmele iar emotile mele se creionau artistic pe hartia foto, 10 x 15 cm.

Gabriela Simion F64 Curs Canon - notiuni introductive

Lumea a evoluat rapid, de la magia fotografiei pe film la drone, televizoare 4K, mirrorless, intr-o realitate tot mai photoshopata.

Aparatele foto digitale au devenit tot mai populare pe la inceputul aniilor 2000. Focusul manual, diafragma, timpul de expunere, toate sunt controlate de aparatul de fotografiat in modul „auto”. De multe ori, aparatul nu intelege ce vrei noi de la o poza. Acestia au fost anii in care, in relatia mea cu aparatul de fotografiat s-a rupt putin filmlul 🙂 Prea multe setari, meniuri greoaie, multe denumiri noi, bokeh, metering, time lapse, 1080i vs 1080p, toate au contribuit incet si sigur la un haos bine organizat, defocusat, pixelat.

Am zis ca e timpul sa fac o schimbare. Dupa un research aprofundat si dupa ce m-am consultat prietenii, am decis sa ma inscriu la Curs Canon – Notiuni introductive, organizat de George Nicolae la F64. Recunosc, am fost cucerita de fraza introductiva din prezentarea cursului, care suna asa:”F64 a declarat razboi modului “AUTO”.” Exact ce cautam eu!

Gabriela Simion Hasselblad

Canon EOS 700D este camera mea actuala si as vrea sa invat sa o folosesc ca un profesionist. Are un senzor de 18,5 megapixeli, fotografiere in rafala cu 5 cadre pe secunda, filmare HD cu auto-focus continuu, comenzi ergnomice, etc. Era tipul ca eu si camera mea sa redevenim prieteni, sa inteleaga ce vreau de la ea si sa-mi arate realitatea asa cum o visez eu!

Gabriela Simion Arina Ene, Curs Canon - notiuni introductive

George Nicolae, un fotograf cu inclinatii pedagogice, a sustinut cursul organizat de F64. Pasionat de istoria fotografiei si fotojurnalism, George a avut rabdare si ne-a luat de la 0, cu definitii si explicatii practice despre diafragma, timpul de expunere, ISO, despre setarea corecta a balansul de alb, High ISO NR, Long exposure NR, sharpness, etc.
Mi-a placut foarte mult si cred ca am invatat cateva lucruri esentiale. A fost un curs extrem de util. George accepta sa fie intrerupt cu intrebari si curiozitati legate de fotografia de zi cu zi.

Curs Foto Canon la F64 Alb Si Negru

Recomand acest curs celor care doresc sa invete sa isi foloseasca aparatul foto DSLR. In cateva ore poti invata cam tot ce ai nevoie pentru imprietenirea cu aparatul Canon, fiind un seminar bine structurat, foarte bine prezentat, cu multe sfaturi practice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.